vrijdag 9 juni 2017

Round Robin

Op één van de scholen waar ik als cultuurcoach werk, werd me gevraagd of ik mee wilde doen met een 'Round Robin project'. Een doorgeefproject waarbij de deelnemers steeds een boekje doorsturen nadat ze er een paar pagina's in hebben gekleurd, geplakt en geverfd. Een soort uitgebreid poëziealbum zeg maar. Een paar juffen vormden met vriendinnen al een viertal en of ik samen met een vriendin voor een zestal kon zorgen. Ja hoor!

In januari begonnen we en nu, na een half jaar, leggen de boekjes hun laatste etappe af, naar huis. Mijn boekje is nog onderweg, maar ik heb wél alle pagina's gefotografeerd die ik heb gemaakt in de andere boekjes. Dit omdat de post nog wel eens je-weet-wel...

Voor de pagina's die ik maakte had ik veel aan Sketchbookskool. Ik ben geabonneerd op hun videokanaal en koop af en toe een online cursus. Ik zag het Round Robin project dan ook vooral als mogelijkheid om veel verschillende technieken en materialen te gebruiken. De onderwerpen baseerde ik op wat ik las over de eigenaar van het boekje en ja; dat was soms lastig en moeilijk, maar het was vooral veel fun! Elke pagina was als een feestje waarvan ik vooraf niet wist hoe ik de slingers zou ophangen. Een echte surprise party dus. Hieronder een selectie van wat ik maakte.

p.s. De vage teksten schreef ik met watervaste inkt; daarna een dun laagje acrylverf erover en verder werken met stempels, potlood, pen, inkt, waterverf en wat ik maar kon vinden.1 opmerking:

  1. Prachtig! Ben je niet heel benieuwd naar hoe je eigen boekje er inmiddels uitziet?

    Groet van mij, Karen ��

    BeantwoordenVerwijderen